KH-arme saucijzen broodjes

23-8-2017

KH-arme saucijzen broodjes

Ingrediënten (8 sauzijcenbroodjes)
- 100 gram mozzarella

- 50 gram amandelmeel
- 10 gram ongeklopte slagroom
- 5 gram mascarpone
- 27 gram ei
- 200 gram saucijs
- 10 gram psyllium vezels
- kruiden; gedroogd venkelzaad of salie

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Klop de mascarpone luchtig en voeg al mixende de slagroom toe.
4. Smelt de mozzarella in de magnetron.
5. Meng vervolgens het de mascarpone en slagroom met de amandelmeel, de psylliumvezels, het ei. Meng dit goed tot een deeg.
6. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier om een rechthoek te vormen. Bekijk hiervoor het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=HmkS2B2BKY0
7. Voeg het gedroogde kruid toe aan het vlees. Vorm dan een rol in de lengte van het deeg.
8. Rol de saucijs in het deeg zodat een rol wordt gevormd.
9. Snij de rol in kleine porties. Plaats ze op een bakplaat met bakpapier. Je kan het ei wat je overhebt kloppen en gebruiken om de saucijzenbroodjes in te smeren.
10. Bereid in een voorverwarmde oven ongeveer 20-25 minuten tot het gaar is.

Voedingswaarde per broodje:
- 139 kcal
- 11 gram vet
- 1,4 gram KH
- 8,5 gram eiwit

 
Een tip: In het originele recept wordt double cream gebruikt. Dit is een dikke soort room met vetpercentage rond de 48% die je vaak tegen komt in Engelse recepten. Double cream kun je vervangen door 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom.


terug naar overzicht