Bij het MCT dieet eten kinderen kleine porties van normale maaltijden. Daarnaast gebruiken de kinderen dagelijks Liquigen, verdeeld over 4-6 porties per dag. Liquigen is een drankje met MCT-vetten. Deze zijn een noodzakelijk onderdeel van het dieet. De hoeveelheden in het MCT dieet zijn door de diëtist berekend en moeten nauwkeurig worden afgewogen.

Kempenhaeghe heeft het initiatief genomen om de Liquigen te bewerken tot smakelijke toepassingen in de vorm van een crème, schuim en spread. Daarmee wordt de (bewerkte) Liquigen deel van de voeding en kan uw kind het 'ongemerkt' innemen.Onder 'Basisrecepten' vindt u hoe deze te bereiden.

De MCT-recepten op deze website  zijn afgestemd op de behoefte van een kind van ongeveer 10 jaar.

Ketogeen poeder
Om de Liquigen te kunnen bewerken tot een crème is zogenoemd ketogeen poeder nodig. Neemt u contact op met het secretariaat van uw Kempenhaeghe polikliniek om dit poeder te bestellen, T (040) 227 92 63 (Heeze) of T (0162) 48 18 00. Het poeder komt helaas nog niet voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking.

Ketogeen dieet is een medische behandeling. Gebruik de recepten op deze site alleen in overleg met uw ketogeen dieet behandelteam.