Kies één van onderstaande dieten:

Gemodifeerd Atkins Dieet

Het Gemodificeerd Atkins Dieet wordt meestal toegepast bij de behandeling van volwassenen met moeilijk behandelbare epilepsie. U start met 20 gram koolhydraten per dag. Deze komen voornamelijk uit salades en groene groentes met weinig koolhydraten. U gebruikt drie hoofdmaaltijden  en twee tot drie tussendoortjes per dag.

Bekijk de recepten

MCT-dieet

Het MCT-dieet (= Medium Chain Triglyceride; middellange ketenvetzuren) is gebaseerd op het gebruik van een speciaal vetdrankje (Liquigen). Naast deze emulsie nuttigt uw kind voorgeschreven hoeveelheden van normale voedingsmiddelen. De Liquigen bevat zogenoemde middellange ketenvetzuren die direct in het bloed worden opgenomen. Middellange ketenvetzuren komen niet voor in normale voedingsmiddelen. Bij het MCT-dieet is een uitgekiende verhouding tussen vetten (71%), koolhydraten (19%) en eiwitten (10%) essentieel.

Bekijk de recepten

Klassiek Ketogeen Dieet

De klassieke vorm bouwt het dieet op met gewone voedingsmiddelen. De voeding bestaat voor 90% uit vet. Eiwitten en koolhydraten vormen dan samen 10% van de voeding. De klassieke variant van het dieet is ook beschikbaar in een poedervorm. Deze is toe te dienen als sondevoeding.

Bekijk de recepten

Ketogeen dieet is een medische behandeling. Gebruik de recepten op deze site alleen in overleg met uw ketogeen dieet behandelteam.